luni, 18 martie 2013

Poezie medievala cu iz de vacanta din Sighisoara


Buna ziua dragii mei cititori,

    Ce poate fi ma frumos decat o noua trezire la viata, acompaniata cu surle si trambite de inceputul de primavara. Cu totii ne dorim sa ne descotorosim de hainele greoaie ale iernii si sa pasim in pas de dans catre un nou inceput si anume, primavara 2013.

    Cu siguranta ca peste acest frumos tort  numit simplu si sugestiv, Martie, trebuie adaugata o cireasa pe masura, mai exact o mini VACANTA.

     M-am tot gandit la ceva special si am ales ca anul acesta sa vizitez un superb oras medieval si anume Sighisoara. De ce Sighisoara? 

    Sighisoara este privita ca fiind una dintre cele mai frumaose cetati din Europa. Este fascinant cum aceasta asezare se dovedeste a fi si in zilele noastre in cea mai mare parte intacta, sfidand parca ireversibilitatea temporala. Trebuie mentionat faptul ca majoritatea locuintelor medievale sunt  inca locuite. Este un oras ce pastreaza vie emotia intalnirii cu trecutul, turistul descoperind o lume de un farmec nemaiintalnit

    Asezata pe cursul mijlociu al Tarnavei Mari, Cetatea, numita si Perla Transilvaniei, este o asezare saseasca atestata documentar in anul 1298, intemeierea localitatii datand din sec. Al XII-lea.
    Dintre cele 9 turnuri ale cetatii cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas, functia s-a initiala era de poarta principala a cetatii, pe langa aceasta aici a functionat secole la rand primaria sau magistratul orasului. 

   In ceea ce priveste unul dintre cele mai importante aspecte, CAZAREA, un amic mi-a recomandat hotelul BINDER BUBICand fac referie la hotelul Binder Bubi cea mai potrivita formula ar fi complex hotelier. Serviciile sale acopera o gama larga de dorinte:  weekend-uri de relaxare, vacante si organizarea unor evenimente speciale din viata personala sau profesionala. Hotelul BinderBubi se remarca prin perfecta armonizare si incadrare arhitectonica in mijlocul unei regiuni incarcate de istorie. 

     Pentru galerie iamgini, tur virtual, oferte speciale, stiri, accesati link-ul http://www.binderbubisighisoara.ro sau http://www.facebook.com/HotelBinderBubiSighisoara.

   Amplasarea lui a fost gandita pentru a oferi perspectiva catre cele mai importante puncte. Fatada este orientata spre Turnul cu Ceas, vechiul sediu al Primariei Orasului, iar celelalte laturi dau catre Scoala si Biserica din Deal respectiv Dealul Lunca Postei.

   Dragi cititori, pentru o colaborare cat mai palcuta si mai usoara contactati agentia Dafora Turism, www.daforaturism.ro

   In incheiere m-am hotarat sa va incant cu o poezie care este in totala armonie cu cele prezentate anterior:


Vine vine primavara,

Voi romani din toata tara,

E vremea sa va treziti,

Calatorii sa serviti.


Uite uite-i plina gara,

Vin turistii val cu val,

Evident ca-n Sighisoara...

Frumos vis medieval.


Toata lumea-i bucuroasa,

Ce e ala pesimism?

Calatorii-s ca acasa,

Chiar cu Dafora Turism.


Conditii super de cazare,

Odihna, sport si mancare,

Cu totii se vor relaxa,
Binder Bubi are SPA. :)


Vacanta de vis dragilor :)













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu