luni, 18 martie 2013

Card bancar VS Coada la ghiseu


Buna ziua dragi cititori si totodata platitori de dari la stat,



        Astazi vom trata o problema foarte importanta pentru noi toti, o problema care daca nu este abordata ca atare poate creea o nedorita stare de nervozitate si frustrare. Ca sa fiu mai exact, vom discuta despre cum ne putem plati taxele si impozitele pentru case, terenuri, masini, amenzile si alte contributii catre stat.

         In cazul meu cel putin dar banuiesc ca si in cazul tau, in momentul in care trebuie sa paltesti o dare la stat, intervin automat doua motive de frustrare si anume:

     - faptul ca esti obligat sa platesti o suma de bani (statului roman) cu care poate nu esti de acord sau in schimbul careia nu primesti nimic inapoi, palpabil, cuantificabil.

     - colac peste pupaza mai trebuie sa te si deplasezi la o institutie de-a statului, unde mai  mult ca sigur vei sta la coada, vei fi tratat nu tocmai omeneste, te vei enerva, vei pierde timpul, ti se va face foame, iti va suna telefonul, va aparea ceva urgent de facut...etc.


        Daca in cazul primului punct nu prea avem ce face, legea e lege, pentru cel de-al doilea sigur exista "remedii" si anume:

       Taxele si impozitele pentru case, terenuri si masini, dar si amenzile, pot fi plătite cu cardul în 188 de primarii, ONLINE sau la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale. Pe internet, numărul primăriilor care acceptă plata taxelor si impozitelor aproape s-a triplat în 2012, la 95 de municipalităti.
       De asemenea, iti poti achita taxele la 18 infochioscuri instalate în supermarket-urile si mall-urile din sectoarele 2 și 6 din Bucuresti și Ploiesti.
       Mai mult, taxele si impozitele locale pentru sectoarele 2, 3 și 4 din Bucuresti, Cluj-Napoca si Târgu Mures pot fi plătite cu cardul în nouă locatii special deschise în perioada 4 – 31 martie în centre comerciale, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, băncile membre din România si primării.
       Totusi, acceptarea nu a ajuns încă la nivelul la care fiecare român să poata beneficia de această alternativă mai bună a plătii taxelor si impozitelor, iar cetătenii din localitătile unde se acceptă plata cu cardul nu sunt informați corespunzător cu privire la avantajele acestei modalităti de plată.

     Astfel, a fost creată o aplicatie informativă pe Facebook (www.impozitecucardul.ro ) prin care poti afla detalii privind modalitătile de plată a taxelor și impozitelor locale cu cardul, beneficiile plătii cu cardul si despre competitia natională de plată a taxelor si impozitelor locale cu cardul.
       
     In concluzie daca folsoesti CARDUL  ai comision zero la plata  taxelor si impozitelor si  economisesti  timp prin evitarea drumului la bancomat.

       In ceea ce priveste platile online, principalele avantaje vizeaza in special confortul 
tau : tranzactiile se pot efectua de oriunde, 24 de ore din 24, inclusiv sambata 
si duminica, in conditii de securitate recunoscute pe plan international.


AVANTAJE bonus:
   ---  plateste cu  cardul pentru a-ti ajuta orasul să primească titlul de “Orasul Viitorului” în competitia natională de plată a taxelor și impozitelor locale cu cardul, derulată până la finalul lunii martie.

·             --- înscriere-te în aplicația de pe www.impozitecucardul.ro si poti CASTIGA unul din cele două smartphone-uri Samsung Galaxy SIII oferite prin tragere la sorti



Pentru a inchiea intr-o nota optimista si pentru a va fura un zambet voi incheia cu o poezie in stransa legatura cu cele amintite mai sus:



Nici bine nu m-am trezit,

Hop, o veste am primit:

Si credeam ca am scapat,

Iar am de paltit la stat.


Astazi am si o sedinta,

Copilul la gradinita,

Traficul...capitol greu,

Nu vreau coada la ghiseu :(


Dar fiind un tip informat,

Timpul scump l-am castigat,

Impozitul nu mai e stess,

L-am linsat la POS.



Amennda nu-i o problema,

Cum de-am luat-o?...O dilema.

Mi s-a spus sa nu astept,

O platesc pe internet.


Cardul de-l vei folosi,

Vei fi plin de bucurii,

Fie ca vrei sau nu vrei,

Nu-ti strica Galaxy 3 :)



V-am pupat!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu